18 november 2019
Prachtige foto’s van Josée Kennis van de Slumberlandband 1975, gedigitaliseerd en opgepoetst door Rosita van Doorninck, zijn toegevoegd aan het Muziekalbum in de galerij Foto’s.

Friedrich Hlawatsch. Foto Josée Kennis

12 oktober 2019
Inspiratiebronnen van Peter van Dongen’s prenten voor de boeken en cd’s van Ernst Jansz zijn in de galerij Tekeningen toegevoegd.

9 oktober 2019
De agenda is bijgewerkt voor seizoen 2019/2020.
Verder zijn nu alle schetsenen en definitieve tekeningen van Peter van Dongen opgenomen in de galerij Tekeningen.

Sinds november 2018 is de website geheel vernieuwd. Van de oude site, zo consciëntieus en liefdevol gebouwd en onderhouden door Patrick Wouters, is zoveel mogelijk overgenomen, aangevuld met nieuwe pagina’s en berichten.
Zo zijn bijvoorbeeld alle albums inclusief informatie en tracklists te bekijken en, waar beschikbaar, links naar Spotify. De teksten, voor zover door mij  geschreven, zijn direct te vinden door op de betreffende tracks te klikken. Wat die teksten betreft, heb ik er veel plezier in gehad in mijn archief te duiken en af en toe ook verloren gewaande exemplaren te plaatsen, soms met soundtrack.
Alle boeken zijn te vinden met informatie en recensies, evenals alle ooit door mij verzorgde lezingen. Deze laatste zijn, met nog wat andere zaken uit het verleden, te vinden onder Archief.
Verder is in de Fotogalerij (Foto’s) het Indisch Familiealbum uitgebreid en is de galerij aangevuld met het Familiealbum en het Muziekalbum. In de twee Familiealbums heb ik vooral links willen leggen naar passages uit mijn boeken zodat, mocht dat al niet het geval zijn, men nu ook kan zien over wie het gaat.
Bij het Muziekalbum heb ik een forse selectie gemaakt (inmiddels zit ik aan de 150 en ik ben er nog niet) van voor mij de mooiste en leukste foto’s, waaronder af en toe exemplaren opgestuurd door fans, waarvan ik ooit alleen de voornaam heb genoteerd. Maar vooral interessant zijn de bijdragen van de geweldige fotografen die mij en de bands waarin ik zat zo nu en dan van dichtbij hebben gevolgd, zoals daar zijn Molly Mackenzie, Jan Bogaerts, Kees Tabak en Bert Nienhuis.
De foto’s kunnen schermvullend bekeken worden door op het vierkantje linksboven te klikken. Even geduld en wachten tot de melding bovenin beeld


verdwenen is. Als men daarna (en niet eerder) de muis beweegt, zullen links en rechts de pijltjes verschijnen waarmee men heen en weer door het album kan bladeren. Op de foto’s kunnen copyrights rusten.
De nieuwe website is gebouwd door Joch Jansz, mijn zoon. Patrick Wouters zal de facebook pagina blijven beheren.

Ernst Jansz