Rienne va Plus weer op tournee.

Rienne va Plus heeft haar 30-jarig  jubileum gevierd met een korte tournee en het uitbrengen van de  The Best Of, een verzamel cd samengesteld en geremastered door Ernst Jansz. In het bijbehorende booklet schrijft hij: ‘nu, 30 jaar na onze oprichting, hoor ik de muziek opnieuw en ik moet zeggen: ik word er vrolijk van.’
Met Rienne va Plus stapten Ernst Jansz en Jan Hendriks in 1989, vijf jaar na hun Doe Maar avontuur, voor het eerst weer in de schijnwerpers, in gezelschap van zangeres Rieany Jansen. Met hun bijzondere repertoire, geïnspireerd door de jaren 20-40, hun spelplezier en virtuositeit veroverden zij de harten van menig schouwburgdirecteur.
Dit jaar wordt de  jubileumtournee nog eens dunnetjes overgedaan en is de band inmiddels aangevuld met bassist Richard Wallenburg. Zie voor concerten de Agenda.

Rienne va Plus, 2022. Foto Maaike van Esch.
Rienne va Plus, april 1993 in het Erasmushuis te Jakarta.

Rienne vas Plus, 2018, Beauforthuis, Austerlitz.